onsdag 14 december 2011

Dubbelmoral är dubbelt så bra


KDUs förbundsordförande Aron Modig är på krigsstigen mot ”hatpropagandan” som sprids via svensk media. Men är Aron verkligen rätt person att agera som moralens vita riddare? Som kristen kanske man inte ska vara allt för snabb med att anklaga andra för att sprida hat. Oliktänkande har länge förföljts av kristna så som abortförespråkare, homosexuella och andra som inte har passat in i deras världsbild. KD är dock kanske inte rabiat ultrakristna men de har ändå visat att vissa passar bättre in än andra.

Om man ser på Wiehes mest populära låtar så dryper de inte direkt av hat. Kanske om man läser mellan raderna men då ligger väll ganska många andra folkkära artister värre till. Ulf Lundell, Bob Dylan, Joakim Thåström, Plura, Bruce Springsteen och att Ebba Grön (ursäkta upprepningen) ens får spelas i svensk radio är ett under.
Ska Modig protestera mot Springsteens konsert senare? Bossen har ju trotts allt figurerat med band så som Dropkick Murphys med texer, citat:
”When the boss comes callin' they'll put us down. When the boss comes callin' gotta stand your ground /…/ Let em know, we gotta take the bastards down. Let them know, we gotta smash 'em to the ground”

I mina öron låter det som både hatpropaganda och våldsromantik. Men Wiehe är ju skurken så man får ju inte börja jämföra, blir så jobbigt då. Allt är enklare om man ser allt som svart och vitt. Krisetendom är kärlek och allt annat är hat. Kristna sekter har vi dessutom sett allt för många dåliga exempel på redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar