måndag 12 december 2011

Fribiljett till helvetet

Lucia nalkas med allt vad det innebär. Ljus, bullar och en jävla massa glögg. Sen som en parentes firandet av ett katolskt helgon, men datumet leder tillbaka till den för kristna eran i norden. Så rent tekniskt sett har lucia ingen som helst förankring i det protestantiska Sverige, mer än en "fin tradition". Vad som är naturligt i en tradition är att den förändras över tid. Men självfallet så finns det alltid ett par individer som inte kan tänka sig att ändra på nått. Dessa vill att kulturen ska vara ett reservat, där allt ska vara som det alltid har vart. Jorden är platt och Jesus var vit som det alltid har vart.

Vem bryr sig egentligen om personen som är Lucia i skolan är man eller kvinna? Vem säger sig dessutom ha rätten att gå emot demokratiska beslut. Jo, det är dom som hotar med en biljett till helvetet om man inte gör som dom säger. Dom som kramar SD och har sina bruna skjortor längst in i garderoben. Demokratiska beslut gäller ju bara om det är vi "verklighetens folk" som gynnas av det. Eller?


Nä, låt grabben få vara Lucia. Det är dags att förnya en föråldrad tradition.

17 kommentarer:

  1. Jag tror du har fel här, här handlar det om att döda alla svenska traditioner o ersätta dem med andra. Att rösta fram en man som lucia är ett bra sätt att få bort lucia helt. Inte ett utslag av jämlikhet om du nu trodde det.

    SvaraRadera
  2. Svar till Anonym:
    Exakt vilka är det som vill döda alla svenska traditioner?
    Om svenskarna själva vill det? Får vi inte det då?

    SvaraRadera
  3. Att döda en tradition är nått som är ytterst svårt, där av att kristendomen ersatte gamla högtider med sina egna.
    Men att se en manlig Lucia som ett mordförsök är lätt överdrivet. Traditionen kommer att finnas kvar men med ibland "udda" inslag.

    (Vore dock skönt att slippa lyssna på ungar som sjunger falskt och petar varandra i näsan med batteridrivna ljus)

    SvaraRadera
  4. lika rätt för båda könen heter det ju, ändå är det många feminister som gråter idag haha

    f.ö. tycker jag att lucia ska vara tjej om jag själv får bestämma, men vem f-n bryr sej egentligen :)

    SvaraRadera
  5. Visst visst !! Det är klart att killen ska fâ vara Lucia !! Ge alla kvinnor samma lön som männen ocksâ sâ kan man börja prata om jämlikhet.
    Ulrik

    SvaraRadera
  6. Förmodligen hade diskussionen inte varit lika brännande om killen sett "svensk" ut.

    SvaraRadera
  7. Jävla påhitt! Lucia var en kvinna och detta skall så förbli. Vad i finns felet med att värna traditioner? Det skulle fan-i-mig behövas mer sånt värnande. Typiskt en del svenskar med allt jävla dravel om jämlikhet. Förfallet fortsätter....

    SvaraRadera
  8. Håller med, vad spelar det för roll? Det är som de där rasisterna i Vänsterpartiet som tycker att kön och hudfärg har betydelse när ny partiledare ska diskuteras.

    SvaraRadera
  9. I vilket fall som helst, sâ âr det en missförstâelse av symbolerna och att när nu det gäller en hjältinnasâ ska hon omvandlas till man !!
    gratulerar !!

    SvaraRadera
  10. I ett småländskt samhälle för 31 år sedan röstade vi fram en manlig lucia när jag gick i mellanstadiet. Jag tror t o m han gick svartklädd. Vad jag vet firar de fortfarande lucia på orten. Mestadels flickor än i denna dag... :-)

    SvaraRadera
  11. Han får ju känna på hur det är att vara tjej för en dag... Förhoppningsvis uppskattar han Lucia-firandet än mer framöver =)

    Lucia är för övrigt inte bara ett helgon i den Katolska traditionen utan även i den Ortodoxa. Ett litet tillägg till allmänbildningen :)

    SvaraRadera
  12. Om man nu, som så många verkar vilja, "värna om traditionerna" så är det just att vi brutit traditioner som gjort att vi blivit det land vi är idag med den jämställdhet som råder. Jag antar att ni alla är män (?) då tycker jag ni är konstiga som inte kan acceptera att en man vill vara lucia. Kvinnor är ni ju inte, i så fall har ni rymt från köket där ni hör hemma och traditioner ska inte förändras, eller?

    SvaraRadera
  13. Fan vad löjligt med en man som Lucia.
    Jag är även trött på att jämnt och ständigt lyssna på snacket om ''jämnställdhet'' alla är lika mycket värda'' och diverse skit. Orkar inte lyssna mer på det. Låt mig leva hur jag vill för fan !!!!
    Mvh En som har fått nog

    SvaraRadera
  14. Varfor kan inte en man bli prinsessa eller kanske till och med drottning i Sverige? Borde tas upp till en riksdagsdebatt for detta ar ju ooooootroligt viktigt med hansyn till jamnstalldhet. Sverige is going doooownhill!

    SvaraRadera
  15. Det handlar inte "bara om" att värna "traditioner". Det handlar om symbolvärden och om riktiga omförvandlingar. Lucia firas bara sedan 20-talet i Sverige för den delen och är inte en sâ gammal "tradition"...

    SvaraRadera
  16. Vi ska vara djävligt rädda om de traditoner vi har kvar . De ska vårdas som klenoder. Varför?? Föratt de ger trygghet i en mycket kaotisk och mycket föränderlig värld.Som hotas av miljöförstöring klimathot kärnvapenhot rotlösa kringflackande människor girighet korruption politiker som älskar makten mer än ansvaret.mmmm.Där inget är beständigt.
    De som är mest förvirrade och rädda är de som har givit upp alla värden och skriker högt till försvar för allt som är politiskt korrekt.De verkar mest av allt desperata.UTAN ATT TÄNKA PÅ KONSEKVENSER PÅ ETT DJUPARE PLAN

    SvaraRadera
  17. Det här är resultatet av radikalfeministers genus"vetenskap". Om kön bara är en social konstruktion så kan allt vändas upp och ner i samhället. Jag tror det behövs några sådana galenskaper för att folk ska förstå djupet av den galenskap som radikalfeminister håller på med sin genus"vetenskap". Har vi tur så läggs det ner här som man gjorde i Norge. De kom underfund med att det har inget med vetenskap att göra utan helt består av en extrem ideologi. Killen i DN's artikel är bara ute för att ge tillbaka på radikalfeministerna som idag säkert gråter. De förlorar nu på eget grepp.

    SvaraRadera