måndag 12 december 2011

Ett fängelse med vita knutar

Det politiska klimatet blir allt kallare, fördomar och rädsla frodas. Romer är jämte muslimer och andra minoriteter offer för somligas rädsla. Illusioner som ”islamisering” och ”massinvandring” slängs runt i debatten som godis under påsk. Båda är dessutom ungefär lika verkliga som påskharen.
Det verkar som att vi befinner oss vid solidaritetens sista utpost. En befängd tanke om att stänga våra gränser för att försvara matskålen. En lätt grisaktig idé, men hatisk Sjöboanda är som tur hyfsat begränsad. Än så länge.
Tyvärr hänger allt för mycket på fega politiker som beter sig som barn i sandlådan när de ska debattera mot SD. Dessa små människor har inte särskilt mycket på fötterna och bevisar det själva. Att misslyckas i en debatt mot SD är nästan omöjligt, dessutom är dom hyfsat duktiga att skämma ut sig själva. Dock finns den lilla nackdelen att SD-anhängare är lika envisa som konspirationsteoretikerna, men istället för en foliehatt så har de folkdräkt (som är importerad från Frankrike). Till och med Erich von Däniken verkar vettig i jämförelse.

DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar